Veldstudie voor Scholen

Zelf op onderzoek gaan in de natuur? Bij Natuurkampen kan het! Planten en dieren observeren en verzamelen in het veld, en deze daarna verder onderzoeken. Natuurkampen laat leerlingen van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs kennis maken met de natuur in al haar facetten. Ook mbo, hbo en universiteit kunnen uitstekend bij ons terecht voor een veldonderzoek.

“Mevrouw, als we dit veldwerk hadden gehad voor de toets dan had ik hem waarschijnlijk wel gehaald…!” leerling, VMBO

Eigen onderzoek

Voor het voortgezet onderwijs worden er veldwerkprogramma’s aangeboden voor aardrijkskunde en biologie. Ook natuur-, scheikunde en geschiedenis aspecten kunnen in het veldwerk aan de orde komen. Tijdens de dagprogramma’s of meerdaagse programma’s maken leerlingen kennis met veldwerk en het opzetten en uitvoeren van een eigen onderzoek. Op deze manier kunnen ze hun kennis vanuit de boeken aanvullen met de waarnemingen en ervaringen in het veld.

Natuurbeleving, spelactiviteiten en avontuur

Naast educatieve activiteiten is er altijd ruimte voor natuurbeleving, spelactiviteiten en avontuur. Wat dacht je van een brug bouwen over een sloot, broodjes bakken boven een kampvuur of koken uit de natuur!

Verwondering en nieuwsgierigheid

Programma’s duren doorgaans 1 tot 5 dagen. De beleving, die de leerlingen tijdens een werkweek in het veld ervaren, maakt vaak een onuitwisbare indruk op hen. Schoolwerkweken blijven lang in de herinnering.

Programma’s worden altijd in overleg met de school gemaakt zodat ze aansluiten bij het niveau en de wensen van de school.

Op eigen locatie?

Wil je een veldwerkproject uitvoeren op eigen locatie? Bijvoorbeeld in de omgeving van school, op het eigen terrein van school of in een ander kamphuis dan is dat zeker ook mogelijk. Wij kunnen onderdelen van een uw programma verzorgen of een gehele werkweek. Medewerkers van Natuurkampen komen met de veldwerkmaterialen naar de locatie.