Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Uitgaven >> Natuurpaden

Natuurpaden

De natuurpaden zijn bestemd voor iedereen die actief en sportief wil genieten van landschap, natuur en cultuur. De routes verbinden openbaar groen en cultuurhistorie binnen de bebouwde kom met de streekeigen natuur en cultuur buiten de dorps- of stadsgrenzen. In west-Nederland zijn tot nu toe 42 natuurpaden gerealiseerd.

Alle routes zijn rondwandelingen. De afstanden variëren. Gemiddeld zijn ze zo'n 8 kilometer lang. Op enkele natuurpaden kan de wandelaar naar eigen inzicht een aanvullend traject naar een bezienswaardigheid toevoegen. Vaak loopt een klein gedeelte van de route over onverharde paden. De startpunten zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto.

Natuurpadboekjes

De bijbehorende natuurpadboekjes geven niet alleen een routebeschrijving, maar nemen de wandelaar mee op ontdekkingstocht. Met enkele huis-, tuin- en keukenspullen kunnen onderweg diverse onderzoekjes uitgevoerd worden. Daarmee ziet de wandelaar bijzonderheden waaraan hij/zij anders gemakkelijk voorbij zou lopen. Deze mini-onderzoekjes zijn leuk voor zowel jong als oud.
De natuurpadboekjes zijn uitgevoerd als luxe vierkleurendruk brochures. Het handzame A5-formaat maakt het boekje makkelijk mee te nemen in rugzak, fietstas of binnenzak. Talrijke foto's en plaatjes begeleiden de tekst. De mini-onderzoekjes zijn direct herkenbaar in hun blauwe kaders. De bewegwijzering van onze natuurpaden is uitgevoerd door eigen medewerkers. Meer over bewegwijzering vindt u op www.lizard-point.nl


De verkoopprijzen staan vermeld op de achterzijde van de boekjes.
De Stichting Veldstudie levert de natuurpadboekjes tegen gereduceerd tarief aan de VVV's en boekhandels en kan zodoende de door haar gemaakte kosten juist dekken. De verkoopprijzen liggen tussen de 2 en 3 euro per boekje, incl. 6% BTW.

Bestellingen kunt u doorgeven via 06-34138742 of e-mail: Contact
Contactpersoon bij de Stichting Veldstudie is Torsten Knorrpp.

 

Hieronder ziet u per provincie de uitgaven. Klik op een naam voor een PDF bestand van de kaart van de betreffende route.

 


Top