Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Schoolkampen >> Hoger onderwijs / docenten

Hoger onderwijs / docenten

Cursussen voor beroepsonderwijs

Voor studenten uit het HBO en WO (bijvoorbeeld Pabo's en Lerarenopleidingen biologie en aardrijkskunde, maar ook nask en geschiedenis) zijn er speciaal maatwerkprogramma's. Hierin wordt veel aandacht besteed aan de didactiek van veldwerk. Wat zijn de verschillende werkvormen en hoe zit het met de voor- en nadelen daarvan? Waar moet een leraar op letten als hij/zij met een groep leerlingen naar buiten wil gaan? Hoe zet je een programma in elkaar dat voldoet aan de leerwensen en het curriculum?

Bij al deze onderdelen wordt voortdurend in het veld gekeken waar bepaalde veldwerkonderzoeken uitgevoerd kunnen worden, welke veldwerkmaterialen daarbij geschikt zijn en hoe het beste een veldles vormgegeven kan worden op die plaats.

Een belangrijke doelstelling is het ontwikkelen van veldwerkopdrachten voor een specifieke doelgroep. Op onze centra kunnen de ontworpen veldlessen worden getest met leerlingen van een school uit de regio.

Voor studenten van een Lerarenopleiding of Pabo is dit een goede kans om zich voor te bereiden op de latere schoolpraktijk.

Cursussen voor docententeams

Voor docenten uit het BO of VO worden ook trainingen verzorgd. Organisatie en programmering wordt door de medewerkers in samenspraak met de docenten bepaald afhankelijk van de wensen en het niveau van het te geven onderwijs. Door de jarenlange ervaring van de Stichting Veldstudie, kunnen wij voor alle groepen een passend programma bieden en de wensen van u toevoegen in het programma. Ook houden wij rekening met uw budget.

Er zijn zeer veel mogelijkheden voor de organisatie en programmering. Als er bij u vragen zijn neem dan contact op met Stichting Veldstudie.

De stichting voert ook combi programma┬┤s uit in samenwerking met GeoFort.


Top