Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Schoolkampen >> Algemeen

Algemene informatie schoolkampen

Is uw school CJP schoolpashouder dan kunt u bij ons terecht voor veldprogramma's die het cultuurlandschap tot onderwerp hebben en de effecten daarvan op de biodiversiteit. Zie ook de Cultuurkaart www.cjp.nl/scholen

Werkweken en schoolkampen die georganiseerd en begeleid worden door de Stichting Veldstudie richten zich op vaardigheden, zelfstandig en in groepjes onderzoek uitvoeren aan landschap en natuur, daarbij is oog voor natuurbeleving en het herkennen van milieuinvloeden.

Programma's voor o.a. biologie, aardrijkskunde, natuur/scheikunde en geschiedenis zijn mogelijk, apart of in combinatie met elkaar.

De medewerkers van de stichting zijn deels werkzaam binnen het onderwijs en hebben een opleiding gevolgd op lerarenopleiding biologie of aardrijkskunde, een opleiding als milieukundige of een universitaire opleiding biologie.

Programma's duren doorgaans van 1 tot 5 dagen. Een verblijf op een van de veldstudiecentra, verspreid over Nederland, zal voor de leerlingen een fijne en leerzame werkweek betekenen. De beleving, die de leerling tijdens een werkweek in het veld ervaart, maakt vaak een onwisbare indruk op hem/haar. Schoolwerkweken blijven lang in de herinnering.

Per doelgroep kunt u meer specifiek informatie krijgen over onze werkweken, veldwerk en cursussen.

De Stichting Veldstudie ontwikkelt ook divers lesmateriaal. Dit kan ingezet worden voor activiteiten rondom de school op eigen locatie. Tevens is het mogelijk een leskist met lesmateriaal voor bepaalde tijd te huren. Leskisten kunnen gebruikt worden tijdens de lessen op school of tijdens een werkweek. U leest hier meer over op de pagina Lesmateriaal.

 

Meer weten? Zin in een hele of halve werkweek met de klas of groep of gewoon een dagje eropuit? Kom vrijblijvend overleggen over de mogelijkheden voor een natuurproject BO of een examenproject VO.

Is uw school CJP schoolpashouder dan kunt u dat bij ons benutten.


Top