Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Zomer/vakantiekampen >> Accommodaties

Accommodaties

We beschikken over een mooie accommodatie in Zeeland.

In het natuurgebied De Schelphoek ligt het kamphuis De Schelphoek.  De Schelphoek ligt tussen Haamstede en Zierikzee op het eiland Schouwen.

Tijdens de watersnoodramp in 1953 is er een gat in de dijk vlakbij het centrum geslagen en zijn er grote plassen ontstaan. Daar kun je nu heerlijk in zwemmen, elke ochtend een frisse duik in je eigen zwemplas. Om het centrum heen ligt een groot natuurgebied met een donker bos en weiden met orchideeën. In dit natuurgebied valt veel te onderzoeken: watervogels op de slikken en in de plas, diersporen, waterdieren en nog veel meer........... maar natuurlijk ook boompje klimmen, bosspel doen, kampvuur, enz., enz......... We bedenken samen een heleboel leuke dingen om, te doen.

En wat denk je van een cursusje snorkelen om de onderwater wereld te bekijken? In het bos sprokkel je met zijn allen genoeg hout bij elkaar om een kampvuur te stoken.

Het is vlakbij het strand, waar je langs het water gaat jutten,om te kijken wat de zee op het strand achterlaat. Met een groot sleepnet haal je platvisjes, garnalen en misschien wel een inktvisje naar het oppervlak.

Wie bouwt het mooiste zandkasteel?

In de Oosterschelde kun je bij laag water vanaf de Plompetoren de zeehonden zien zonnen op de zandplaten en met een beetje geluk duiken de bruinvissen op uit het water. Ook ga je op bezoek naar Waterland Neeltje Jans om interessante dingen over de zee te zien en te horen en natuurlijk om de acties van de zeehonden te zien.


Top