Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Zomer/vakantiekampen >> Beschrijving locaties

Beschrijving locaties

Accommodatie De Schelphoek te Serooskerke

Dit centrum is een voormalig bijhuis van een boerderij. Het centrum bestaat uit twee gebouwen. Het hoofdgebouw bevat gelijkvloers de eetzaal, de keuken

en 2 slaapkamers. Op de bovenruimte is een grote studieruimte met bibliotheek. In het tweede gebouw bevinden zich 4 slaapruimten. Op het terrein kunnen enkele tenten bijgeplaatst worden. Het natuurgebied 'De Schelphoek' is een ideale uitvalsplek voor onderzoek van de kust, het strand en de duinen.

Het natuurgebied Schelphoek is ontstaan na de waternoodramp van 1953. Ten zuidwesten van Serooskerke voltrok zich een van de grootste dijkbreuken uit het rampgebied, die maar met moeite bedwongen kon worden. Na afsluiting van het enorme dijkgat keerde de rust terug. De vroegere onheilsplek is nu gevarieerd natuurgebied met water, oeverlanden en prachtig aangelegde bospartijen. Deze bospartijen bestaan voornamelijk uit de es, maar ook de eik, iep, populier en zwarte els komen er voor. Na het rampjaar van 1953 werd Schelphoek aan Staatsbosbeheer toegewezen.

Midden in het gebied ligt een kamphuis dat is opengesteld voor groepen. Het kamphuis is gedurende het gehele jaar geopend en biedt plaats aan ca. 45 personen. Eventueel kunnen naast het kamphuis nog personen in tenten bivakkeren.


Bekijk de foto's van centrum De Schelphoek.

Lees hier meer informatie over de omgeving.


Top