Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Veldwerk >> Regioprojecten

Veldwerkprojecten op eigen school

Veldwerkprojecten op eigen locatie

Wilt u een veldwerkproject uitvoeren op locatie in uw eigen gemeente, binnen een zelf georganisserde werkweek elders of op de eigen school, dan is dat zeker ook mogelijk. Medewerkers van de Stichting Veldstudie komen met de veldwerkmaterialen naar de school toe. De medewerker zal desgewenst samen met u de voorbereiding van het veldwerk uitvoeren: verkennen van de schoolomgeving, bepalen van de veldwerklokaties, bepalen van de mogelijke veldwerkvormen, veiligheid, enz.

Samen met u wordt tevoren vastgesteld welke veldwerkactiviteiten zullen worden uitgevoerd en welke technieken daarbij zullen worden toegepast. U behandelt in de klas zelf de lesstof die noodzakelijk is om de leerlingen goed voor te bereiden.

Dit zijn dus altijd veldwerkprojecten op maat! Heel belangrijk bij deze projecten is dat de leerlingen onderzoek doen in hun eigen omgeving. Zij leren hun eigen omgeving zodoende beter kennen en zullen daardoor ook meer herkennen op momenten dat zij buiten fietsen of lopen.

Het voordeel voor u kan zijn dat op deze manier bepaald veldwerk in een ochtend of in een blokuur gerealiseerd kan worden, hetgeen roostertechnisch soms noodzakelijk is.

Voor scholen in de directe omgeving van de veldstudiecentra heeft de Stichting Veldstudie programma's ontwikkeld over bodem, water en lucht. Sommige projecten zijn gericht op het leren kennen van een rivier en haar uiterwaarden of een natuurgebied.


Top