Paddenstoelen kweken: easy & gezond

Momenteel is het een enorme trend om zelf groente te verbouwen. Het is vers, lekker (geen gifstoffen) en daarnaast gewoon leuk om te doen! Waar weinig over bekend is, is het telen van paddenstoelen in eigen tuin. Het telen van paddenstoelen is easy… Paddenstoelen worden geteeld op energiearme grond en afvalmateriaal. Bovendien is een paddenstoel enorm eiwitrijk, bevat weinig vet en heeft een grote inhoud aan mineralen en vitamines. Een ideale vleesvervanger dus!

Hoe kweek ik een paddenstoel?

Laten we makkelijk beginnen! Een champignon uit de supermarkt is voldoende om een hele familie te ontwikkelen. Snij het steeltje van de paddenstoel af. Plaats de steel vervolgens in een pot met natte grond op 2 cm diepte. Belangrijk is dat je de pot op een donkere plaatst, anders werkt het niet. Na een aantal weken zal je zien dat er mini paddenstoeltjes boven de grond ontstaan.

 

Meer informatie over het kweken van een paddenstoelen? Kijk dan bij de tuin op tafel. De Tuin op Tafel heeft ook heerlijke recepten en tips over tuinieren.