De Schelphoek – Huisregels

Tijdens de gehele verblijfsperiode dient er voldoende bekwame en verantwoordelijkheid dragende leiding aanwezig te zijn. De leiding / contactpersoon dient ervoor te zorgen dat de groep op de hoogte is van de regels en gemaakte afspraken en zich daaraan houdt.

Aankomst

Een week voor de aankomst worden tijd van aankomst (sleuteloverdracht)  telefonisch of per email afgesproken. Op de afgesproken tijd meldt de leiding / contactpersoon zich. Er wordt een korte rondleiding gegeven met praktische aanwijzingen. De standen van de gas- en elektriciteitsmeter worden opgenomen. Ook wordt de vertrektijd afgesproken.

Vertrek

De ruimtes worden voor vertrek schoongemaakt: droge ruimten worden geveegd en gestofzuigd, natte ruimtes worden gepoetst en gedweild (indien geen afkoop is afgesproken). De leiding controleert of er voldoende schoongemaakt is. LET OP: Als de eindschoonmaak niet volledig of niet grondig genoeg uitgevoerd wordt brengen wij €45,- per uur extra schoonmaak in rekening. De meterstand wordt opgenomen en de eindafrekening wordt gemaakt (energiegebruik, extra personen, eventuele schoonmaak- en schadekosten). De sleutel wordt ingeleverd.

Schade

We gaan ervan uit dat u zorgvuldig met de accommodatie en de inventaris omgaat en voldoende toezicht houdt op alle ruimten. Mocht er desondanks schade ontstaan, meldt het ons dan zo spoedig mogelijk, zodat herstel tijdig en in overleg geregeld kan worden. Mocht u bij aankomst beschadigingen constateren, in en rondom de accommodatie, meldt deze dan bij de beheerder.

Brandpreventie

Roken: het is toegestaan om te roken op het terrein. Peuken direct na het doven in de droppit (hangbak rechts aan de serre) opruimen en niet op de grond. Het is absoluut verboden om in de gebouwen te roken.
Frituurpan:het is verboden andere kook toestellen zoals een frituurpan te gebruiken in de Schelphoek, dit i.v.m. de brandveiligheidsvergunning.
Waxinelichtjes / kaarsen: uitsluitend in de benedenzaal in het hoofdgebouw toegestaan, mits geplaatst op schoteltjes of in houders (bvb. jampotten). Continue aanwezigheid van leiding is daarbij verplicht.
Open vuur: In de ingegraven barbecuebak is het toegestaan een klein vuur te houden, LET OP dat dit ook binnen de bak blijft. Het sprokkelen van hout voor openhaard of barbecue is NIET toegestaan op het privé-terrein.Alleen dood hout dat makkelijk op te rapen is, geen hele boomstammen. Voor de grenzen van het privé-terrein zie kaart. Maak voor vertrek de bak of openhaard weer schoon voor de volgende groep. De as kan, mits GOED AFGEKOELD, in de container.

Huisdieren

Bij tijdig overleg zijn bepaalde huisdieren toegestaan, enkel in het hoofdgebouw.

Spellen

Op het terrein is een tafeltennistafel aanwezig (batjes en balletjes zelf meenemen) en een groot schaakspel.

Rust

– het is niet toegestaan om droppings te houden op het terrein en de directe omgeving
– bosspelen mogen in het bos op het privé-terrein
– na 22.00 uur ‘s avonds zijn geen luidruchtige activiteiten meer toegestaan

Gebruik bedden

U dient er voor te zorgen dat iedereen een hoeslaken om de matras doet en een kussensloop om het kussen. Het is niet toegestaan eten of drinken mee te nemen naar de slaapzaal.

Afval

Afval dient gescheiden te worden: glas en papier in afzonderlijke containers. Het overige afval gaat in de grote grijze rolcontainer. U dient er ook zorg voor te dragen dat er geen afval op het terrein zwerft maar in de daarvoor bestemde containers gedeponeerd wordt.

Waslijn

Aan de zijkant van het hoofdgebouw mag u gebruik maken van de waslijn, controleer voor vertrek of u alles heeft afgehaald. Duikpakken en andere zware natte materialen mogen aan de buizen tussen de waslijnen worden opgehangen.

Schoenen en laarzen

Vieze of natte schoenen kunt u aan de buitenkant van het slaapgebouw ophangen of in het slaapgebouw in de daarvoor bestemde bakken in de gang plaatsen.

Activiteiten

Vissen

Vissen in het meer mag indien in het bezit van de sportvisakte en een juiste visvergunning.

Zwemmen

Zwemmen mag vanaf de steiger. Houdt er rekening mee dat vlak voor de steiger de diepte 1,5 m. bedraagt en na enkele meters de diepte al ca.10 m. diep is.

Varen

Met een opblaasbootje is het toegestaan om te spelevaren. Met andere boten is dit niet toegestaan.

Parkeren

Auto’s mogen alleen op de daarvoor bestemde parkeerplaats neergezet worden. Niet op het grasveld.

Buitengebied

In het gebied buiten het privé-terrein gelden de regels van Staatsbosbeheer.

Adres

Veldstudiecentrum De Schelphoek
Serooskerkseweg 18
4327 SE Serooskerke

Parkeren

Bij het Veldstudiecentrum is parkeergelegenheid voor ongeveer 20 auto’s. Volg hiervoor de oprit naar het kamphuis vanaf de Stolpweg.