De Schelphoek – Zeeland

Op een unieke plek gelegen midden in een natuurgebied bevindt zich dit centrum in een voormalig bijhuis van een boerderij. De accommodatie bestaat uit twee gebouwen. Het hoofdgebouw bevat gelijkvloers de eetzaal, de keuken en 2 slaapkamers. Op de bovenruimte is een grote studieruimte met bibliotheek. In het tweede gebouw bevinden zich 4 slaapruimten. Op het terrein kunnen enkele tenten bijgeplaatst worden. Het natuurgebied ‘De Schelphoek’ is een ideale uitvalsplek voor onderzoek van de kust, het strand en de duinen.

Het natuurgebied Schelphoek is ontstaan na de waternoodramp van 1953. Ten zuidwesten van Serooskerke voltrok zich een van de grootste dijkbreuken uit het rampgebied, die maar met moeite bedwongen kon worden. Na afsluiting van het enorme dijkgat keerde de rust terug. De vroegere onheilsplek is nu gevarieerd natuurgebied met water, oeverlanden en prachtig aangelegde bospartijen. Deze bospartijen bestaan voornamelijk uit de es, maar ook de eik, iep, populier en zwarte els komen er voor. Na het rampjaar van 1953 werd Schelphoek aan Staatsbosbeheer toegewezen.

Neem een kijkje in ons virtuele veldstudiecentrum: de Schelphoek

Klik hier voor de beschikbaarheid en contactgegevens voor een reserving.

Adres

Veldstudiecentrum De Schelphoek
Serooskerkseweg 18
4327 SE Serooskerke

Parkeren

Bij het Veldstudiecentrum is parkeergelegenheid voor ongeveer 20 auto’s. Volg hiervoor de oprit naar het kamphuis vanaf de Stolpweg.