Hei- en Boeicop

Het dorp Hei- en Boeicop is gelegen in de Vijfheerenlanden, centraal in het land ca. 20 km. onder Utrecht. Het is een prachtig open gebied met weidse uitzichten over de weilanden, hollandser kan bijna niet. De accommodatie omvat een drietal vrijstaande gebouwen.  Het gebouw met de eetzaal met grote keuken is gelegen achter de boerderij van de beheerder, een monumentenboerderij uit 1780. Op de verdieping van het eetzaalgebouw zijn drie slaapkamers voor begeleiders, op de begane grond is een miva slaapkamer met badkamer. Het tweede gebouw is een apart slaapgebouw, waarin zich 2 kleinere en 1 grote slaapzaal bevinden. Prominent op het terrein aanwezig is een derde centraal gebouw. In dit gebouw zijn 3 slaapzalen, sanitaire voorzieningen en een grote instructie- en recreatiezaal van ca. 135 m2. Dit gebouw is tevens voorzien van vloerverwarming en daarmee erg geschikt voor vergaderingen, trainingen, alpha cursussen, workshops meditatie, yoga, tai chi, koor en orkest oefeningen, musical, ed. met tussendoor een heerlijke wandeling in het buitengebied. Tenslotte staat op het terrein een klein huisje dat desgewenst gebruikt kan worden voor een cursusleider die een aparte ruimte wenst.

Hei- en Boeicop is een agrarisch lintdorp met ca. 900 bewoners en ligt vlakbij Lexmond op 2km van de A27. Het is een oud ontginningsgebied tussen de rivieren de Lek en de Linge met hun dijken en wielen, rijk aan slootjes en oude rivierarmen. In het gebied bevindt zich een twintigtal natuurreservaten waarover het Utrechts Landschap het beheer heeft. Voor ornithologen is het gebied van de Zouweboezem een droomgebied en langs de Lek zijn veel nevengeulen, die rijk zijn aan watervogels.

Het veldstudiecentrum bevindt zich hier in een open landschap met aan de achterzijde een prachtig uitzicht over de weiden met koeien en schapen. Rietlanden, populierenlinten, knotwilgen en boomgaarden wisselen elkaar af onder prachtige wolkenluchten. Kortom een gebied dat zeer geschikt is voor het doen van natuurstudie en onderzoek naar het milieu in een agrarische omgeving, maar uiteraard ook voor wandelingen en fietstochten.  Rust en ruimte zijn gegarandeerd.

Geschikt voor groepen van 25 tot ca. 65 deelnemers  

Informatie over de bezetting, kosten en contactgegevens vind je via de website van het Veldstudiecentrum

Adres

Veldstudiecentrum Hei- en Boeicop
Hei- en Boeicopseweg 143/147A
4126 RH Hei- en Boeicop

Parkeren

Bij het veldstudiecentrum is parkeergelegenheid op het terrein. Volg hiervoor de oprit met nummer 147A. Passeer de poort en parkeer tegen de rand met het speelveld.