Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Informatie >> Medewerkers

Medewerkers Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

STICHTING VELDSTUDIE  zoekt per 15 april 2018

EDUCATIEF MEDEWERKER

(Locatie Hei- en Boeicop, 20 km onder Utrecht, 0,6 fte)

Stichting Veldstudie verzorgt op eigen accommodaties en op locatie natuurstudieprojecten voor scholieren van basis- en voortgezet onderwijs.

Functie inhoud:

 • vormgeven aan en uitvoeren van veldstudieprogramma’s
 • programma overleg met docenten
 • leiding geven aan veldonderzoek van scholieren
 • bekendheid met onderzoeksmethodieken
 • beheer onderzoeksmaterialen
 • aansturen corvees
 • brede inzetbaarheid
  • goede communicatieve vaardigheden
 • kennis van samenhang in de natuur
 • overall kennis van organismen
 • enthousiaste en assertieve omgang met groepen jeugd

 

Het betreft een baan van op jaarbasis bij de start gemiddeld 20 uur per week (de uren worden vooral in het seizoen, van april tot oktober, ingevuld, in de winter zijn de werkzaamheden beperkt). Het salaris is afhankelijk van ervaring en afgestemd op het onderwijs. Kandidaten dienen bij voorkeur te beschikken over een rijbewijs (en auto).

Zoek je geen baan maar wil je als free-lancer ad hoc groepen in het onderzoek begeleiden, ook dan kun je contact opnemen.

Woonplaats of vestiging in de buurt van de accommodatie is een noodzakelijk pré.

Informatie via site www.natuurkampen.nl of telefonisch dhr. G.A. van Griethuysen, 06-20056977.

Sollicitaties met motivatie en CV voor 1 maart 2018 sturen aan Stichting Veldstudie, Hei- en Boeicopseweg 143, 4126 RH Hei- en Boeicop of per email aan stveldhb@xs4all.nl

 

 

Naast de medewerkers, die zich hieronder voorstellen zijn er voor de stichting ook ad hoc medewerkers en stagiaires bezig met bijkomende werkzaamheden (onderhoud van panden en materialen, koken voor de groepen, schoonmaken, enz). Deze kunt u tegen komen als u op een van de accommodaties bent.

Marja Boersma

MarjaOpleiding: Milieukunde te Deventer

Medewerker sinds mei 1995

"Begeleiden van de veldwerkprojecten op de Schelphoek en soms een uitstapje naar Hei- en Boeicop, daarnaast beheer ik het veldstudiecentrum De Schelphoek.

Met ondersteuning van het Nationaal Park Oosterschelde schrijf ik natuurpaden rond het Nationaal Park de Oosterschelde.

In het voorjaar en de zomermaanden ben ik bezig met het voorbereiden en begeleiden van de natuurkampen."

 


 

Geert van Griethuysen (coördinator)

Opleiding: Biologie aan de Universiteit Utrecht, 1e graads lerarenbevoegdheid.

Docent aan de lerarenopleiding biologie 2e graad van de Hogeschool van Amsterdam.

"Op de hogeschool was ik vooral betrokken bij cursussen didactiek, fysiologie, embryologie, ecologie, milieukunde en veldeducatie en was ik de organisator van vele veldexcursies in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een aantal biologiemethoden voor het voortgezet onderwijs."

"In 1986 ben ik gestart met de oprichting en bouw van het veldstudiecentrum in Hei- en Boeicop. In 1988 heb ik het initiatief genomen voor de oprichting van de Stichting Veldstudie. Vanaf het begin oefen ik de functie uit van coördinator van de vele diverse activiteiten van de stichting. Belangrijke taken zijn daarbij het begeleiden van de medewerkers, het voeren van de administratie en het uitstippelen van het beleid."

 

Annemiek den Hartogh

AnnemiekMedewerker sinds 1996

"Ik ben de directrice van de bezemkast. Met andere woorden: ik maak schoon op veldstudiecentrum Hei- en Boeicop.
Ook begeleid ik het bereiden van de warme maaltijden en de corvee in de keuken.

In de wintermaanden begeleid ik dagprojecten voor scholen in de regio en maak kleuters nog enthousiaster voor de kleine diertjes.

Ook natuurverjaarspartijtjes worden onder mijn leiding een regelrecht feest.

Tijdens de zomer ben ik vrijwilliger bij de natuurkampen. Dus kom je me vast een keer tegen op het terrein, tot dan!".

 

 

Clara Wilken

Opleiding: Biologie, Wageningen Universiteit

Medewerker sinds maart 2015

Ik ben medeverantwoordelijk voor de voorbereiding en het begeleiden van de veldwerkprojecten in Hei-en Boeicop, met af en toe een uitstapje naar een van onze andere locaties.

Daarnaast volg ik een opleiding tot herborist, waar ik alles leer over kruiden. Ook verzorg ik natuureducatie op scholen, begeleid ik actieve natuurreizen voor SNP en werk ik als vrijwillig boswachter voor Natuurmonumenten of neem ik je mee op struintocht over bijvoorbeeld de Veluwe.

Door activiteiten in en met de natuur kun je zelf ervaren hoe leuk en (ont)spannend de natuur is. Ervaren is leren. Ga je mee met ons op avontuur?

 

 

Torsten Knorpp

Opleiding: Landschapsecologie, Universiteit van Münster

Medewerker sinds maart 2010

€œIk ben bij de Stichting Veldstudie medeverantwoordelijk voor de accommodatie de Schelphoek en begeleid de veldwerkprojecten ter plekke en in Hei- en Boeicop. Ook werk ik mee bij Lizard Point bij inrichting en onderhoud van fiets- en wandelroutes.

Actief in de natuur bezig zijn is voor mij de leukste manier om mensen bewust te maken om tot behoud en bescherming van het milieu bij te dragen. Bijna altijd ben ik buiten en de zee is mijn grote passie. Je vind mij meestal op, in, onder of nabij het water. Catamaranzeilen is een van mijn liefste bezigheden en sleepnetvissen vind ik geweldig omdat je hier veel van het leven in de zee kan laten zien."

Floor Smulders

FloorOpleiding: Sociaal Cultureel werk te Utrecht

Medewerker sinds februari 2003

"Voor de Stichting Veldstudie ben ik sinds 2003 betrokken bij Lizard Point routemarkeringen. Hierbij werk ik aan de praktische uitvoering van wandel-, fiets- en kanoroutes. Ik doe de beschrijving, markering en meubilering van buitenroutes. Tevens neem ik het onderhoud van alle geplaatste materialen voor mijn rekening.

Mij vind je vooral en-route bezig met het plaatsen van overstapjes, het bouwen van bruggetjes of het plaatsen van informatiepanelen "

 de accommodaties bent.

Jasper Boldingh

Opleiding: Dierverzorging en Docent Biologie te Amsterdam.

Medewerker sinds maart 2015

Van jongs af aan was ik al met de natuur bezig. Met mijn vader als motivator, rennend door de duinen van Noord-Holland, turend naar vogels en lieveheersbeestjes verzamelend. Zo stippelde ik onbewust mijn levenspad uit dat ik sindsdien eigenlijk onveranderd aan het bewandelen ben.

Vindt je het tof om nieuwe dingen te leren over insecten, zoogdieren en vissen waar je het bestaan niet van wist? Of over hoe verschillende soorten landschappen ontstaan en zelf allerlei proefjes met modder te doen? Ik laat het je graag zien.

Daarnaast zet ik voor Lizard Point routemarkeringen wandel- en fietsroutes uit en onderhoud ik deze.

Lekker buiten zijn, dat is pas belangrijk!

 

 

Sander Schagen

Opleiding: Docent Biologie Hogeschool Amsterdam en Grafisch Vormgever Grafisch Lyceum Amsterdam

Medewerker sinds 2009

" Het maken van biologische illustraties en dieren spotten is een fantastische bezigheid die ik graag wil delen. Aan de ene kant met groepen kinderen de natuur ontdekken en aan de andere kant de natuur overbrengen door middel van het maken van lesmateriaal, zoekkaarten, informatieborden, enz. Doordat ik in zowel biologie als grafiemedia geschoold doe ik zowel veldwerkbegeleiding als ontwerpwerk voor Lizard Point Routemarkeringen. Hiernaast ben ik actief als docent biologie, kunstenaar en fotograaf."

Top