Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Accommodaties >> Centrum Hei- en Boeicop

Centrum Hei- en Boeicop

Centrum Hei- en Boeicop

Ons thuishonk bestaat uit een historische boerderij (1780) met een aantal bijgebouwen. De eetzaal, de keuken, de bibliotheek, werkruimten en enkele slaapkamers voor begeleiders bevinden zich in een centraal gebouw. Verder zijn er twee bijgebouwen. Het ene gebouw bevat 3 slaapzaaltjes. Het andere gebouw (gereedgekomen in 2012) bevat ook 3 slaapzaaltjes met sanitaire voorzieningen en een grote instructie- en recreatiezaal van ca. 135 m2. Dit gebouw is tevens voorzien van vloerverwarming en daarmee erg geschikt voor vergaderingen, trainingen, alpha cursussen, workshops meditatie, yoga, tai chi, koor en orkest oefeningen, musical, ed. met tussendoor een heerlijke wandeling in het buitengebied.

Hei- en Boeicop is een klein agrarisch dorp. Het ligt vlakbij Lexmond in de zogeheten Vijfheerenlanden, een oud ontginningsgebied tussen de rivieren de Lek en de Linge. Het is een waterrijk gebied doorsneden met weteringen, slootjes en oude rivierarmen, waar langs dijken met hun wielen liggen. In het gebied bevindt zich een twintigtal natuurreservaten waarover het Utrechts Landschap en Zuidhollands Landschap het beheer heeft. Het veldstudiecentrum bevindt zich hier in een open landschap met grienden, weiden, rietlanden, populierenlinten, knotwilgen en boomgaarden dat zeer geschikt is voor het doen van natuurstudie en onderzoek naar het milieu in een agrarische omgeving.

Geschikt voor groepen van ca. 60 deelnemers

Faciliteiten
1x instructie- en recreatiezaal van ca. 135 m2.
3x slaapzaaltjes voor ca 10 personen.
1x miva toilet en douche.
1 x hoofdverblijf met eetzaal, recreatieruimtes en een bibliotheek.
4 x slaapkamer voor begeleiding
3 x slaapzaal voor deelnemers/leerlingen.
1 x keuken en spoelkeuken.
1 x onderzoeksmaterialen voor bio en ak.
8 x toilet.
6 x douche.
1 x vuurplaats (buiten).
1 x stalling met 40 eigen fietsen.
1 x tafeltennistafel
3 x groot schaakspel
1 x boogschieten

Bekijk de foto's van het Veldstudiecentrum.

Lees hier meer informatie over de omgeving van Hei- en Boeicop.

Bekijk plattegrond in Google Maps.

Parkeren
Bij het Veldstudiecentrum is parkeergelegenheid voor ongeveer 15 auto's. Volg hiervoor de oprit van de boerderij met nummer 147. Parkeer in de vakken voor de poort of passeer de poort en parkeer tegen de rand met het weiland.

Adres Veldstudiecentrum Hei- en Boeicop
Hei- en Boeicopseweg 143
4126 RH Hei- en Boeicop

Openbaar vervoer
Bus 81 van Utrecht CS naar Lexmond NH kerk (31 min). Buurtbus 702 van Lexmond naar Hei- en Boeicop (8 min). Bij het ontbreken van een Buurtbus loopt u van Lexmond naar het Veldstudiecentrum. Volg hiervoor de fietsborden richting Hei- en Boeicop (2 km).

centrum Hei- en Boeicop


Top