Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop

Stichting Veldstudie Hei- en Boeicop. Natuurkampen, accomodatieverhuur, recreatiemogelijkheden en veldwerk.

U bent hier: Home >> Accommodaties >> Centrum De Schelphoek

Centrum De Schelphoek

Centrum De Schelphoek

Dit centrum is een voormalig bijhuis van een boerderij. Het centrum bestaat uit twee gebouwen. Het hoofdgebouw bevat gelijkvloers de eetzaal, de keuken en 2 slaapkamers. Op de bovenruimte is een grote studieruimte met bibliotheek. In het tweede gebouw bevinden zich 4 slaapruimten en 2 sanitaire ruimten. Tegen dit gebouw zijn ook nog 3 buiten wc's geplaatst. Op het terrein kunnen enkele tenten bijgeplaatst worden. Het natuurgebied 'De Schelphoek' is een ideale uitvalsplek voor onderzoek van de kust, het strand en de duinen.

Het natuurgebied Schelphoek is ontstaan na de waternoodramp van 1953. Ten zuidwesten van Serooskerke voltrok zich een van de grootste dijkbreuken uit het rampgebied, die maar met moeite bedwongen kon worden. Na afsluiting van het enorme dijkgat keerde de rust terug. De vroegere onheilsplek is nu gevarieerd natuurgebied met water, oeverlanden en prachtig aangelegde bospartijen. Deze bospartijen bestaan voornamelijk uit de es, maar ook de eik, iep, populier en zwarte els komen er voor. Na het rampjaar van 1953 werd Schelphoek aan Staatsbosbeheer toegewezen.

Midden in het gebied ligt een kamphuis dat is opengesteld voor groepen van erkende instellingen en organisaties. Het kamphuis is gedurende het gehele jaar geopend en biedt plaats aan ca. 50 personen. Eventueel kunnen naast het kamphuis nog extra personen in tenten bivakkeren.

Verhuur aan privé gezelschappen toegestaan. Geschikt voor groepen tot ca. 50 personen.

Hebt u een aparte grote zaal nodig voor het geven van workshops, koor en orkest oefening, meditatie, yoga cursussen kijk dan bij Centrum Hei- en Boeicop (zaal ca. 135m2).

Bekijk de foto's van centrum De Schelphoek.

Lees hier meer informatie over de omgeving.

Bekijk plattegrond in Google Maps.

locatie Schelphoek

Parkeren
Bij het Veldstudiecentrum is parkeergelegenheid voor ongeveer 10 auto's. Volg hiervoor de oprit naar het kamphuis vanaf de Stolpweg.

Adres Veldstudiecentrum de Schelphoek
Serooskerkseweg 18
4327 SE Serooskerke

Openbaar vervoer
Metro Rotterdam CS naar Rotterdam Zuidplein (10 min.). Bus 136 van Rotterdam Zuidplein naar busstation Oude Tonge (36 min.). Bus 133 van busstation Oude Tonge naar Schelphoek Serooskerke Schouwen (43 min). Vanaf de uitstaphalte ter hoogte van de Dijkweg loopt u via het parkeerterrein van het restaurant De Schelphoek door het bos, evenwijdig aan de provinciale weg, langs de plas naar het veldstudiecentrum (ca. 20 min., zie route).


Top